A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

🥗Що їсти, щоб зменшити ризик нетримання сечі?

Дата: 20.03.2025 13:26
Кількість переглядів: 19

На зображенні може бути: текст «Що ΪСТИ, ЩОБ МЕНШИТИ РИЗИК НКОНТИНЕНЦИ?»

Що їсти, щоб зменшити ризик нетримання сечі? Чи знали ви, що харчування відіграє важливу роль у здоров’ї сечового міхура?

Ось 5 груп продуктів, які допоможуть підтримати його в тонусі та зменшити ризик нетримання:

🥦 Овочі та фрукти, багаті на клітковину. Броколі, морква та яблука допомагають уникнути закрепів, які можуть посилювати симптоми нетримання.

💧 Звичайна вода. Регулярне пиття маленькими порціями протягом дня зменшує подразнення сечового міхура.

🐟 Омега-3 жирні кислоти — риба (лосось, скумбрія) знімає запалення та підтримує здоров’я нервових закінчень міхура.

🍌 Продукти, багаті магнієм — гарбузове насіння, банани та горіхи допомагають розслабити м’язи міхура й зменшити його гіперактивність.

🥒 Лужні продукти — огірки, селера, кабачки підтримують нормальний рівень кислотності, знижуючи подразнення сечового міхура.

❌ А ось кофеїн (кава та всі енергетики) краще обмежити, оскільки вони можуть стимулювати сечовий міхур.

Дбайте про своє здоров’я, адже правильне харчування — це крок до активного та впевненого життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень