Мікроби на кухні: правила харчової безпеки
Мікроби на кухні: правила харчової безпеки
Перше й найголовніше, що варто пам’ятати про мікроорганізми в оселі загалом: чистота — це добре, але стерильність — не на користь. До того ж її практично неможливо досягти.
Коли ми намагаємося дезінфікувати поверхні навколо нас, деякі бактерії дійсно зникають, проте на їхнє місце завжди приходять інші — стійкіші та, можливо, небезпечніші. Тож прибираючи вдома, на кухні зокрема, не варто захоплюватися засобами з дезінфекційним ефектом. Натомість звичайної води чи мильного засобу (за потреби) буде цілком достатньо. Не варто надавати перевагу засобам, які обіцяють «убити всі мікроби».
У новому матеріалі розповідаємо, чи варто боятися мікробів в оселі та що робити, аби вони не становили для нас небезпеки. Експертка — кандидатка біологічних наук, мікробіологиня Олена Лівінська.
Переходь на сайт і читай, як часто необхідно змінювати кухонні рушники й губки та як обирати безпечні спеції.
Бережіть себе
@berezhy_sebe