Високий рівень холестеролу — один із факторів ризику серцево-судинних захворювань.
Високий рівень холестеролу — один із факторів ризику серцево-судинних захворювань. Але гарна новина в тому, що збалансоване харчування може допомогти його контролювати!
Ось 5 категорій продуктів, які варто додати у свій раціон, щоб не допустити зростання рівня холестеролу в крові
Ненасичені жири замість насичених.
Ні — вершковому маслу та жирному м’ясу. Так — оливковій, ріпаковій або соняшниковій олії та жирній рибі (лосось, скумбрія, тунець).
Овес та ячмінь.
Цільнозернові каші, мюслі, хліб із висівками — чудові джерела бета-глюкану, який утворює гель у кишечнику та зменшує всмоктування холестеролу.
Бобові.
Квасоля, горох, сочевиця — це не лише рослинний білок, а й клітковина, яка допомагає виводити зайвий холестерол.
Горіхи та насіння.
Волоські, мигдаль, фундук, гарбузове насіння — містять ненасичені жири, клітковину та антиоксиданти корисні для серця.
Більше овочів та фруктів.
Вони містять розчинну клітковину, яка допомагає зменшити рівень холестеролу.
Проте, нагадуємо, що навіть якщо ви дотримуєтесь правильної дієти, лікар може рекомендувати додаткове лікування при наявній проблемі високого холестеролу. Поєднання здорового раціону та призначених препаратів допоможе досягти найкращих результатів.
Що з цього списку вже є у вашому раціоні?