A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Продукти, які варто включити у зимовий раціон.

Дата: 17.01.2025 14:05
Кількість переглядів: 52

На зображенні може бути: 2 людини та текст

У зимовий період ми менше рухаємося, частіше залишаємося вдома і хочемо більше ситних страв. Щоб зберегти здоров’я, підтримувати імунітет і добре себе почувати, важливо збалансувати раціон.

А тому ділимося основними категоріями продуктів, які варто включити до зимового меню 🙌🏻

🍊 Джерела вітаміну C.

Він буде корисний для здоров’я шкіри та загоєння ран.

Що їсти? Цитрусові, ківі, броколі, капусту, шпинат. Лимон можна додавати до чаю чи соусів, а ківі їсти на десерт.

🌞 Джерела вітаміну D.

Вітамін D важливий для здоров’я кісток, зубів і роботи імунної системи. А тому радимо включити до свого раціону: скумбрію, оселедець, яйця, печінку тріски та м'ясо. Жирна риба також містить омега-3, які підтримують здоров'я серця, знижують запалення і покращують роботу мозку.

🍚 Джерела клітковини.

Для здорового травлення і профілактики запальних процесів у кишківнику, варто вживати каші (гречка, вівсянка), горіхи та насіння (волоські та лісові горішки, мигдаль, гарбузове насіння).

🥕 Сезонні овочі та фрукти.

Морква, буряк, капуста, гарбуз, яблука, хурма, банани — багаті на бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А. Він підтримує здоров’я шкіри, очей та імунної системи.

🥬 Ферментовані продукти.

Квашені овочі та кисломолочні продукти містять пробіотики, які сприяють здоров’ю кишківника. А здоровий кишківник — це сильний імунітет.

Збалансоване харчування взимку не лише покращує самопочуття, а й дарує енергію для улюблених зимових занять! 🛷


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень