🍩 Чи знали ви, що від нашого раціону залежать навіть когнітивні функції? За допомогою корисного харчування можна знизити й ризик розвитку деменції
Чи знали ви, що від нашого раціону залежать навіть когнітивні функції? За допомогою корисного харчування можна знизити й ризик розвитку деменції.
Останні дослідження показують, що споживання обробленого червоного м'яса (сосиски, бекон, ковбаси), може підвищити ризик деменції на 14% при вживанні всього 30 грамів на день. Це пов'язано із високим вмістом солі, нітратів та насичених жирів у таких продуктах.
Але є гарна альтернатива для збереження здоров'я мозку! Якщо замінити оброблене червоне м’ясо на горіхи, бобові або інші продукти з високим вмістом антиоксидантів і клітковини, ризик розвитку деменції може зменшитися аж на 20%!
Наприклад, додайте до свого раціону:
горіхи
квасолю
сочевицю
бобові
соєві продукти
жирну рибу
нежирне м'ясо
Так ви зможете не тільки зміцнити своє серце, але й знизити ризик когнітивних порушень у майбутньому. Важливо пам'ятати, що продукти, багаті на клітковину та антиоксиданти, не лише зменшують ризики для мозку, але й покращують загальне самопочуття і знижують запалення в організмі.
Тож вже сьогодні починайте вносити маленькі зміни у свій щоденний раціон, щоб підтримати здоров'я мозку на довгі роки. Пам'ятайте: ваш вибір сьогодні визначає ваше здоров'я завтра!