A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

🍩 Чи знали ви, що від нашого раціону залежать навіть когнітивні функції? За допомогою корисного харчування можна знизити й ризик розвитку деменції

Дата: 21.12.2024 11:41
Кількість переглядів: 12

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Чи знали ви, що від нашого раціону залежать навіть когнітивні функції? За допомогою корисного харчування можна знизити й ризик розвитку деменції.

Останні дослідження показують, що споживання обробленого червоного м'яса (сосиски, бекон, ковбаси), може підвищити ризик деменції на 14% при вживанні всього 30 грамів на день. Це пов'язано із високим вмістом солі, нітратів та насичених жирів у таких продуктах.

Але є гарна альтернатива для збереження здоров'я мозку! Якщо замінити оброблене червоне м’ясо на горіхи, бобові або інші продукти з високим вмістом антиоксидантів і клітковини, ризик розвитку деменції може зменшитися аж на 20%! 🥜

Наприклад, додайте до свого раціону:

🟤 горіхи

🟤 квасолю

🟤 сочевицю

🟤 бобові

🟤 соєві продукти

🟤 жирну рибу

🟤 нежирне м'ясо

Так ви зможете не тільки зміцнити своє серце, але й знизити ризик когнітивних порушень у майбутньому. Важливо пам'ятати, що продукти, багаті на клітковину та антиоксиданти, не лише зменшують ризики для мозку, але й покращують загальне самопочуття і знижують запалення в організмі.

🤎 Тож вже сьогодні починайте вносити маленькі зміни у свій щоденний раціон, щоб підтримати здоров'я мозку на довгі роки. Пам'ятайте: ваш вибір сьогодні визначає ваше здоров'я завтра!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень