Гарбуз — один із найкорисніших продуктів, який має багато переваг та його варто додати до раціону як дорослим🧔 так і малюкам🧒.⠀
Гарбуз — один із найкорисніших продуктів, який має багато переваг та його варто додати до раціону як дорослим так і малюкам
.⠀
Гарбуз багатий вітамінами і мікроелементами, він сприятливо впливає на організм людини:⠀⠀
вітамін А - важливий для зору і шкіри людини;⠀
вітамін Е - відповідає за регулювання обміну речовин і допомагає засвоюватися корисним жирам;⠀
вітамін С - відповідає за міцний імунітет;⠀
вітаміни групи В - позитивно впливають на нервову систему людини і запобігають розвитку анемії;⠀
вітаміни К і Т - відповідають за ріст м'язової маси і клітин крові;⠀
вітамін D - зміцнює кістки, а у дітей запобігає розвитку рахіту.⠀
Окрім цього плоди гарбуза мають ще багато переваг та містять:
клітковину яка покращує травлення та сприяє здоров'ю кишківника;
кальцій, магній, пектини, залізо, що дуже важливі для серцево - судинної системи;
цинк який необхідний для росту клітин, загоєння ран та покращення кісток, шкіри, волосся;
антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами, які зменшують ризик захворювань.
⠀⠀Ще одною корисною частиною гарбуза є підсушене або сире гарбузове насіння, яке має легку проносну і протизапальну дію, проте не рекомендується вживати дітям до трьох років.
Застосовують насіння для зниження холестерину та кров'яного тиску, покращення обміну речовин, профілактики серцево-судинних захворювань, лікування хвороб шлунково-кишкового тракту та сечового міхура і просто як загальнозміцнюючий засіб.
Із гарбуза можна приготувати різні страви - запіканки, десерти, напої, супи, рагу тощо.