Не дуже популярні крупи, які варто додати до раціону
Не дуже популярні крупи, які варто додати до раціону.
Гречка, рис, булгур... зізнавайся, яка крупа — твій топ? Насправді круп існує безліч, тож пропонуємо не обмежуватись найбільш популярними та збагатити свій раціон експериментами.
Тут розповідаємо, з яких круп можна розпочати. Читай, зберігай і ділись із близькими.
Наприклад, ячна крупа та перловка.
Ячна крупа містить вітамін В1, фосфор, магній та ніацин (вітамін В3). Також вона багата на селен та розчинну клітковину, яка забезпечує довше відчуття ситості. Відповідно, це допомагає контролювати баланс голод-насичення та запобігає набору ваги.
Як готувати цю крупу? Та як завгодно! Зварити на нежирному молоці на сніданок замість звичайної вівсянки. Додати в суп замість макаронів. Зробити її підсоленою й додати тушковані овочі та сир. А от перловка — це чудова основа для салатів замість кускусу.
Бережи себе