A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Небезпечний ботулізм!

Дата: 25.07.2024 14:36
Кількість переглядів: 14

Фото без опису

В літній період зростає ризик захворювання на ботулізм. Ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків для здоров’я та життя людини. Причина захворювання – токсин бактерії Clostridium botulinum, який накопичується у харчових продуктах: в’ялена та копчена риба, м’ясні та рибні консерви, гриби та овочі. Ботулотоксин у 400 тис. разів сильніше токсину гримучої змії. Смертельна доза ботулотоксину для людини складає лише 0,3 мкг.

Ботулізм у Харківській області реєструється майже щорічно. За період з 2014 року на території області 34 людини захворіли на ботулізм, з них 5 людей померли. Причиною захворювань у 80 випадків була непатрана риба: в’ялена або копчена, у решті випадків – консерви м’ясні та гриби консервовані. У 90% випадків продукти, які стали причиною захворювання на ботулізм, були виготовлені в домашніх умовах або придбані у місцях стихійної торгівлі.

Більш детально про ботулізм, причини, симптоми та профілактику захворювання можна дізнатись за посиланням:  http://surl.li/cmegdh


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень