A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

"Турбота з народження вдома"

Дата: 19.07.2024 16:15
Кількість переглядів: 13

На зображенні може бути: 10 людей, дитяча іграшка, лікарня та текст

Міністр охорони здоров'я Viktor Liashko та представники UNICEF Ukraine зустрілись з патронажними медсестрами Харківщини.

Зустріч відбулась в Валківському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Гості поспілкувалися з патронажними медсестрами, які допомагають родинам з дітьми від народження до 3 років, а також з командою, що опікується дітьми з інвалідністю.

«Здоров’я дітей та їхній добробут є важливим напрямом роботи нашого міністерства. Робимо все можливе, аби усунути бар’єри в отриманні медичної допомоги й кожна сім’я мала до неї необхідний доступ, попри складні умови, в яких живе наша країна сьогодні. Наша спільна з ЮНІСЕФ програма передбачає підтримку родин з дітьми до 3 років кваліфікованими медичними сестрами, що дозволяє забезпечити кращий догляд вдома. Вдячний ЮНІСЕФ за надійне партнерство. Вдячний медикам, які за будь-яких умов продовжують працювати, надаючи необхідну медичну допомогу та підтримку сім'ям», — зазначив Віктор Ляшко.

Щоб підтримати програму «Турбота з народження вдома», ЮНІСЕФ передав громадам Харківщини 3 автомобілі, які долучилися до програми домашніх візитів. Завдяки цим авто медсестри можуть надавати допомогу навіть у віддалених районах.

Патронажні медсестри вже здійснили понад 1600 візитів, допомагаючи сім'ям у питаннях імунізації, харчування, гігієни та позитивного батьківства. 👶

Крім того, у Валківському ЦПМСД створили «простори Турботи», де діти та їхні батьки можуть отримувати якісні медичні та консультаційні послуги у безпечних умовах.

Протягом 2024 року такі простори з'являться у 108 медичних закладах по всій країні. Цей проєкт допомагає зробити медичну систему доступнішою та комфортнішою для всіх. 💛💙


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень