A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Гідратація є дуже важливим аспектом здоров’я малят. Оскільки дитячий організм складається з великої кількості води, правильний рівень гідратації є важливим для забезпечення нормального функціонування органів та систем. Кілька ключових моментів які

Дата: 15.07.2024 10:43
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

«Я не можу кинути курити – як я тоді боротимусь зі стресом?»

Багато людей при емоційному напруженні помилково шукають заспокоєння в сигаретах. Проте куріння лише посилює проблему у довгостроковій перспективі.

Тож чому куріння не допомагає від стресу? Нікотин створює короткочасну ілюзію полегшення, але потім стрес повертається з подвоєною силою. А взагалі вживання тютюну негативно впливає на психічне здоров’я, тим самим послаблюючи твою стресостійкість.

Існує багато дієвих способів впоратися зі стресом без шкоди здоров’ю – ось кілька з них:

Дихальні практики. При напруженій ситуації спробуй техніку глибокого дихання: протягом 5 хвилин роби глибокі вдихи через ніс і повільні видихи через рот – це допоможе швидше розслабитися і заспокоїтися. Також зняти стрес та відпустити негатив допоможуть медитація або йога – пробуй нове, аби зрозуміти, чи підійде це саме тобі.

Налагоджений режим сну. Формула проста: коли не висипаєшся, ти більш схильний до стресу. Спи не менше 7-8 годин на добу та лягай спати й прокидайся щодня в однаковий час. Так, навіть у вихідні

Якісне дозвілля. Нові хобі, фізична активність та час з друзями й родиною допоможуть «перемкнутися» та забути про те, що тебе непокоїть. І проводь більше часу на природі – перебування на свіжому повітрі справді здатне подолати стрес та значно покращити емоційний стан.

Звернися по професійну допомогу. Якщо відчуваєш, що не можеш впоратися зі стресом самостійно, запишись на консультацію до психолога або психотерапевта. Спеціаліст навчить тебе ефективним способам боротьби зі стресом і допоможе зрозуміти причину проблеми.

Борися зі стресом здорово! Повір, для цього не потрібен тютюн

Кидай курити з професійною підтримкою – шукай більше рекомендацій щодо відмови на сайті stopsmoking.org.ua/

Ми знаємо: у тебе обов’язково вийде!

#ЯКидаюКурити #КидайКуритиЗПрофесійноюПідтримкою #БезпечногоКурінняНеІснує

Джерело – сторінка facebook ЦГЗ МОЗ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень