A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Гідратація є дуже важливим аспектом здоров’я малят.

Дата: 15.07.2024 10:36
Кількість переглядів: 11

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Гідратація є дуже важливим аспектом здоров’я малят.

Оскільки дитячий організм складається з великої кількості води, правильний рівень гідратації є важливим для забезпечення нормального функціонування органів та систем.

Кілька ключових моментів які варто враховувати щодо гідратації малят:

1. Годування груддю або штучне харчування.

Грудне молоко містить воду та всі необхідні поживні речовини для малюка та сприяє гідратації. Якщо дитина харчується штучною сумішшю, слід враховувати, що деякі формули можуть містити більше води, тому додаткове годування водою може бути непотрібним.

2. Підтримка гідратації.

На перших місяцях життя малечі важливо спостерігати за симптомами зневоднення, такими як рідкі памперси, сухі губи та сльози, якщо їх немає протягом 6-8 годин. Водичка може бути вжита під час годування дитини або за потреби, але зазвичай не потрібно надмірно годувати додатковою водою, оскільки це може збільшити ризик надмірного розбавлення електролітів у організмі.

3. Умови середовища.

Важливо враховувати температуру та вологість повітря в приміщенні, де знаходиться дитинка. Висока температура або низька вологість можуть призвести до швидкої втрати води через піт.

Правильна рівновага гідратації може допомогти уникнути проблем зі здоров’ям, такими як зневоднення та гіпертермія. Варто враховувати індивідуальні потреби та рекомендації вашого педіатра при створенні раціону та гідратації вашої дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень