A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Як уберегтися від гострих кишкових інфекцій у спеку?

Дата: 13.07.2024 12:03
Кількість переглядів: 5

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Літо традиційно є періодом підвищеної захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ). Причиною виникнення ГКІ зазвичай є вживання недостатньо термічно обробленої їжі, неякісних харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках та у місцях несанкціонованої торгівлі.

❗Щоб уникнути кишкових інфекцій, дотримуйтеся простих правил:

✅купуйте харчові продукти в санкціонованих місцях і офіційних торгових мережах. Не купуйте харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

🖐мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;

💦мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі, дотримуйтесь чистоти на кухні;

🥘ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;

доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С, не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;

✳️зберігайте харчові продукти, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;

💧використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;

❌не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах або якщо ви не впевнені у їх якості;

✔️в умовах тривалої відсутності електроенергії, не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

Більше на сайті - https://tinyurl.com/vra559up

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень