A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Українські "Суперфуди": 5 локальних продуктів, які містять багато корисних компонентів.

Дата: 08.07.2024 13:57
Кількість переглядів: 17

На зображенні може бути: текст

Що ж таке «суперфуд»? Хоча цей термін не має нормативного регулювання і має маркетингове, а не наукове походження, він гарно прижився у нашому словнику. Ми використовуємо його для позначення продуктів із високим рівнем поживних, біологічно активних та корисних для здоров’я речовин.

Де шукати «суперфуди» — у магазині чи, можливо, у власній коморі? Наші партнери, команда платформи доказової інформації про здоров’я Бережи себе спільно з кандидаткою біологічних наук Оленою Лівінською розповідають про 5 популярних українських автентичних продуктів, які відповідають загальним уявленням про «суперфуди» та не поступаються поживним складом славнозвісним ягодам годжі чи насінню чіа. 💪

Отже, які українські локальні продукти можна розглядати як «суперфуди»?

💚 Гречка

Цей продукт містить багато білків, повільних вуглеводів, клітковини, вітамінів групи В. Також гречка багата на мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, селен та цинк. Гречана каша чи суп — це збалансоване та поживне харчування.

💚 Буряк

Буряк є гарним джерелом повільних вуглеводів, клітковини, фолієвої кислоти та марганцю. Він також містить нітратні сполуки, які сприяють зниженню артеріального тиску, та пігменти беталаїни з протизапальною активністю. Буряк можна використовувати у багатьох стравах: борщ, салати, буряковий квас.

💚 Гарбуз

Гарбуз багатий на вітамін А, вітамін С і калій. Гарбузове насіння містить білок, ненасичені жирні кислоти, залізо, магній, марганець, фосфор і цинк. Гарбуз зберігається довго і є універсальним продуктом для різних страв.

💚 Квашена капуста

Квашена капуста містить багато вітаміну С, К та молочнокислі бактерії, які виступають природнім біоконсервантом. Вона є гарним прикладом ферментованих продуктів та чудовим варіантом швидкого салату до будь-якого прийому їжі.

💚 Волоські горіхи

Це джерело білків, клітковини, поліненасичених жирних кислот, фолієвої кислоти, вітамінів В1 і В6, заліза, магнію, марганцю, фосфору та цинку. Волоські горіхи можна додавати до салатів, соусів, десертів та перекусів. Експериментуйте! 🤗

🔗 Детальніше тут: https://berezhy-sebe.com/ukrainski-superfudy/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень