A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

мунізація – чи не найбільш ефективний метод убезпечитись від тяжких захворювань та їхніх наслідків.

Дата: 06.07.2024 12:11
Кількість переглядів: 21

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Імунізація – чи не найбільш ефективний метод убезпечитись від тяжких захворювань та їхніх наслідків. Коли ми вакцинуємось, то захищаємо не лише себе, а й піклуємось про своїх близьких, які з певних причин не можуть отримати щеплення.

🗓️ Майже кожен з нас знає про вакцини, які є обов’язковими. В Україні згідно з Національним календарем профілактичних щеплень такими є вакцини від 10 небезпечних захворювань: туберкульозу, гепатиту В, кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи, епідемічного паротиту та гемофільної інфекції. Вони закуповуються за державні кошти, тому є безкоштовними і доступними кожному.

Але є ще кілька інфекцій, від яких можна вакцинуватися в Україні. Серед них: ротавірусна, пневмококова, менінгококова інфекції, вітряна віспа (вітрянка), вірусний гепатит А, вірус папіломи людини, грип.

👨‍⚕️ Ці захворювання небезпечні для людини, але щеплення від них в Україні є рекомендованими. Під «рекомендованими» щепленнями ми розуміємо ті щеплення, які не входять до Національного календаря, тому мають бути придбані власним коштом пацієнта.

✔️ (Винятком є щеплення проти COVID-19, яке наразі не входить до Календаря, проте забезпечується коштом держави).

Аби отримати рекомендоване щеплення, відповідну вакцину можна придбати в аптеці, транспортувати її до комунального закладу охорони здоров’я з дотриманням вимог «холодового ланцюга» та зробити ін’єкцію в кабінеті щеплень. Також можна записатися на щеплення до приватного медичного закладу: так не доведеться турбуватись про транспортування препарату.

З переліком рекомендованих щеплень (назва вакцини, від яких захворювань вони захищають) та схемою вакцинації можна ознайомитись на сайті Національного порталу з імунізації за посиланням: https://vaccine.org.ua/vakczyn.../rekomendovani-shheplennya/

👩‍⚕️ Обов’язково проконсультуйтесь з вашим сімейним лікарем та розпитайте, які додаткові заходи імунізації необхідні вам та вашій родині.

✅ Пам’ятайте, не існує безпечних інфекцій. Краще завчасно захистити себе та своїх рідних від наслідків інфекційних захворювань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень