Перехресне зараження. Як уникнути?
Дата: 15.06.2024 11:49
Кількість переглядів: 103
Щоб уникнути так званого перехресного зараження, відокремлюйте сире м’ясо, птицю, рибу та морепродукти від інших продуктів та готових страв.
Для обробки сирих м’яса та риби використовуйте окреме кухонне приладдя (ножі, дошки), аніж для обробки інших продуктів.
Ретельно мийте та висушуйте посуд, в якому знаходились сирі продукти, перш ніж покласти туди іншу їжу.
Зберігайте продукти у закритому посуді, щоб виключити можливість контакту між сирими та готовими стравами.
У холодильнику сирі морепродукти та м’ясо мають бути розміщені нижче, аніж овочі, фрукти та готові страви!
А якщо вже захворіли – ОДУЖУЙТЕ!