A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Яким спортом можна займатись при захворюваннях серця?

Дата: 28.05.2024 13:54
Кількість переглядів: 73

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Проблеми із серцево-судинною системою не повинні позбавляти вас активного життя. Це лише привід підібрати для себе комфортну фізичну активність, яка тренуватиме серце, а не завдаватиме йому шкоди 🙏

♥️ Люди з серцевими захворюваннями повинні рухатися принаймні 150 хвилин на тиждень з помірною інтенсивністю. Помірна інтенсивність — це коли частота серцевих скорочень і дихання збільшуються, але ви все ще можете підтримувати розмову.

♥️ Людям з ожирінням, високим кров’яним тиском чи діабетом рекомендують виконувати фізичні вправи для нарощування сили (наприклад, підняття легких гантелей) принаймні тричі на тиждень, а також помірні або інтенсивні аеробні вправи, такі як плавання чи скандинавська ходьба.

♥️ Більшість людей з ішемічною хворобою серця можуть займатися бігом, фітнесом, пілатесом, аеробікою або танцями.

♥️ Людям із фібриляцією передсердь, які приймають антикоагулянти для запобігання інсульту, слід уникати контактних видів спорту через ризик кровотечі.

Рух — базова потреба нашого тіла. Тому оберіть той вид спорту, який подобається та підходить особисто вам і практикуйте його регулярно. Проте, будь-якою фізичною активністю варто займатися, слідкуючи за самопочуттям.

☝️ Пам’ятайте: якщо відчуваєте біль, задишку, запаморочення, нудоту, різку слабкість — дайте собі перепочити й продовжуйте лиш у комфортному для себе темпі. Якщо симптоми повторюються — зверніться до лікаря.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень