Як захиститися від паразитів?
Як захиститися від паразитів?
Ретельно мити овочі та фрукти перед їжею.
Мити руки перед їжею, після походу в туалет, а також після контакту з тваринами або ґрунтом, який міг бути заражений їх калом.
Пити тільки бутильовану воду під час поїздок, особливо в країни, що розвиваються.
Не їсти сире м'ясо чи рибу — карпаччо чи тартари, струганину, севиче — чи обирати лише те, що пройшло ветеринарний контроль.
Готувати м'ясо та рибу ретельно, а у закладах вибирати страви з прожарюванням «well done».
Заморожувати рибу за температури –18 °С треба не менше двох тижнів. Це не вб'є особливо стійких паразитів, їх знищує лише промислове заморожування. Тому рибу, яку зловили самі, треба добре варити і смажити: по 20 хвилин після закипання або нагрівання.