A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Сьогодні розбиваємо міф про необхідність оплати за анестезію при ендоскопічних обстеженнях для ранньої діагностики новоутворень.

Дата: 03.05.2024 13:39
Кількість переглядів: 6

На зображенні може бути: текст «ΜΙΦ #Розбиваемомифи При ендоскоп.них обстеженнях для ранньой дагностики новоутворень пациент е сплатити за анестез.ю ПРОГРАМА МЕДГАРНАТΙЙ ПОКРИВАЕ МСЦЕВУ АБО зАГАлЬНУ АНЕСТЕЗИЮ ПРИ ОБСТЕЖЕНН ΤΑ КОНСУЛЬТАЦю АНЕСТЕЗЮЛОГА + Национальна служба здоров'я УкраΪни ПРАВДА»

Сьогодні розбиваємо міф про необхідність оплати за анестезію при ендоскопічних обстеженнях для ранньої діагностики новоутворень.

Отже, те, що ❌ при проведенні гістероскопії, бронхоскопії, езофагогастродуоденоскопії, колоноскопії або цистоскопії пацієнт має сплатити за анестезію❌ не є абсолютною правдою. Тепер докладніше.

✅ Програма медичних гарантій покриває ранню діагностику новоутворень. До переліку досліджень з ранньої діагностики новоутворень входить:

✔️мамографія;

✔️колоноскопія;

✔️бронхоскопія;

✔️цистоскопія;

✔️гістероскопія;

✔️езофагогастродуоденоскопія.

✅ До обсягу безоплатних послуг окрім, власне, обстеження входить (❗) місцева або загальна анестезія при проведенні гістероскопії, бронхоскопії, езофагогастродуоденоскопії, колоноскопії та цистоскопії, а також консультація анестезіолога перед анестезіологічним забезпеченням.

✅ Безоплатно пройти обстеження, включно із анестезією, можна за таких умов:

✔️наявність е-направлення від сімейного або лікуючого лікаря;

✔️вік від 40 років для проходження колоноскопії (та мамографії, але при цьому обстеженні анестезія не потрібна), від 50 років для проходження інших ендоскопічних обстежень для ранньої діагностики новоутворень;

✔️звернення саме в ті медичні заклади, які уклали договір із НСЗУ на відповідну послугу — “Колоноскопія”, “Бронхоскопія”, “Гістероскопія”, “Езофагогастродуоденоскопія”, “Цистоскопія”.

❗Тож, якщо всіх умов дотримано, анестезія при такому обстеженні є безоплатною. Якщо вас зобов’язують здійснити оплату за анестезію для проведення обстеження, проінформуйте медичного працівника про власні права та гарантії. Зверніться до керівника медичного закладу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень