A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Лікування гастриту є безоплатним для ветерана

Дата: 29.04.2024 12:20
Кількість переглядів: 5

На зображенні може бути: текст «Национальна служба здоров'яУкрайни здоров'я Украни ЛИКУВАННЯ ГАСТРИТУ Ε БЕЗОПЛатним для ВЕТЕРАНА #ПМГляВетерана2024»

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

❗️ Біль у животі, часта печія та нудота можуть свідчити про захворювання шлунково-кишкового тракту – такі як гастрит, виразка, панкреатит та інші. Діагностика й лікування цих недуг є безоплатними для ветерана.

☝️ При погіршенні здоров’я – першим, до кого необхідно звернутися, це сімейний лікар. Він огляне пацієнта й на підставі показань випише направлення на консультацію до гастроентеролога та за потреби на обстеження до ендоскопіста.

🔘 Безоплатна медична допомога надається в закладах, які підписали договір із НСЗУ.

🔹 Ендоскопічні дослідження (гастроскопія, езофагодуоденоскопія, дуоденоскопія) можна зробити в лікарнях, що мають договір за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” – за умови, що вік пацієнта не досяг 50 років. Для ветеранів від 50 років і старше – дане обстеження можна пройти за пакетом “Езофагогастродуоденоскопія”.

🔸 Дослідження колоноскопія також можна зробити в лікарнях, що мають договір на амбулаторну допомогу, – для ветерана до 40 років. А віком від 40 років і старше – за пакетом “Колоноскопія”.

➡️ Щоб пройти обстеження безоплатно, потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

✔️ Також гастроскопія та колоноскопія безоплатні під час стаціонарного лікування.

📍 Звертаємо увагу, що анестезія під час дослідження також покривається державою, тож ветеран не має доплачувати.

👉 Після проведення необхідних обстежень лікар-гастроентеролог встановить діагноз і створить план лікування.

🩸 У випадках, коли хворий потребує операції, допомога надається за пакетами "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах" або "Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня". Докладно про ці послуги читайте на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/Gw8RSsLh.

💊 Також раніше ми писали про те, що під час лікування у стаціонарі всі необхідні ліки мають надаватися ветерану безоплатно: https://cutt.ly/Dw5fH2O7.

📌 Програма медичних гарантій є універсальною і має на меті забезпечити всіх громадян доступними та якісними медичними послугами, незалежно від соціального статусу чи місця проживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень