A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Що таке веснянки з медичної точки зору?

Дата: 26.04.2024 14:06
Кількість переглядів: 4

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Поява веснянок на обличчі пов’язана з посиленою активністю меланіну, що виробляється під впливом сонячних променів. Навесні це часте явище, особливо для тих, хто має світлу шкіру.

🌼 Веснянки можна поділити на два види. Перший тип – ефеліс – це дрібні світлі цятки, які спадково передаються. Вони частіше зустрічаються у людей зі світлою шкірою, у блондинів або рудоволосих. Колір веснянок може варіюватися від світло-помаранчевого до коричнюватого в залежності від індивідуальних особливостей.

🌞 Другий тип – лентиго – це придбані веснянки, які з’являються після впливу сонячних променів. Вони мають темніше забарвлення і можуть поширюватися не лише на обличча, а й на інші частини тіла після тривалого перебування під сонцем.

🌼 З медичної точки зору веснянки абсолютно безпечні, а от з естетичного погляду донедавна вони вважалися недоліком. Втім, у сучасному світі з розширенням уявлень про красу і прийняттям інклюзивності веснянки вже не розглядаються як проблема, а скоріше як достоїнство, що робить кожну особу неповторною.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень