A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога.

Дата: 23.04.2024 11:03
Кількість переглядів: 7

На зображенні може бути: текст

23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога. День людей, покликання яких – у збереженні нашого психічного здоров’я.

Робота психологів в умовах повномасштабної війни є дуже важливою та вимагає від них великої відповідальності й професіоналізму.

Психологи в Україні нині допомагають переживати травматичні події, тяжкі спогади, вчать спілкуватися з тими, хто постраждав через війну, надають рекомендації, як адаптувати життя до реалій сьогодення та, як знайти спільну мову і порозуміння з близькими, які повертаються з фронту тощо.

Психологічна підтримка завжди була закладена в Програму медичних гарантій. До запровадження цієї послуги НСЗУ застосовує системний підхід, намагаючись забезпечити такою допомогою всі етапи лікування пацієнта та його клінічний маршрут.

Наразі в Програмі медичних гарантій з 44 пакетів послуг у 18 є вимога, що в закладі має працювати лікар-психолог, лікар-психотерапевт або психолог. Адже фахова психологічна підтримка є невід'ємною частиною при лікуванні пацієнта, а турбота про ментальне здоров'я його близьких не менш важлива, ніж боротьба з хворобами.

Психологічна допомога полягає у емоційній підтримці пацієнта, мотивації до лікування та одужання, боротьбі зі страхом та стресом. Все це створює умови для повноцінного психологічного відновлення та покращення загального самопочуття, а разом з тим - поліпшує якість життя як самого пацієнта, так і його родини.

Тож, щиро вітаємо українських психологів із професійним святом. Дякуємо їм за підтримку й надану допомогу дорослим і маленьким громадянам у цей нелегкий час.

☝️Українцям принагідно нагадуємо, що звернення за психологічною підтримкою - це не слабкість, а прояв сили та відповідальності за власне здоров’я. Пам'ятайте, щоб продовжувати переможне протистояння ворогові, кожному з нас необхідні врівноваженість та емоційна стійкість. Якщо ж ви сумніваєтеся чи перебуваєте в межах «норми», терміново зверніться до фахівця!

❓Де знайти лікаря, який надає психологічну допомогу в межах Програми медичних гарантій?

➡️На сайті НСЗУ за цим посиланням https://cutt.ly/mw5EOdsP розміщена онлайн-мапа “Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога”. На ній відображаються всі медичні заклади та установи, які надають психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров'я за договором із НСЗУ. Тобто, ці послуги є безоплатними для пацієнтів. На сьогодні онлайн-мапа містить дані щодо 11 411 лікарів у 3 641 місцях надання допомоги.

➡️На безоплатну консультацію до психолога у законтрактованому з НСЗУ закладі можна звернутися без електронного направлення. Також звертатися за психологічною допомогою можна і до сімейного лікаря. В межах пакету “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги” лікар первинної ланки надасть пацієнту базову психологічну допомогу та складе план ведення і лікування в межах своєї компетенції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень