Сальмонельоз.
Найчастіше сальмонели передаються людині через м’ясо, молочні продукти, яйця та є надзвичайно стійкими до зовнішніх факторів – високих та низьких температур (від +80 до -80 С).
Існує понад 2000 типів сальмонел, серед яких - збудники черевного тифу, сальмонельозу та паратифу. Небезпечними для людини є лише декілька видів, проте на цю незначну частку припадає понад 90% випадків сальмонельозів у всьому світі.
До симптомів відносяться:
* Діарея;
* болі в животі;
* нудота та/або блювота;
* підвищення температури до 39 С;
* загальна слабкість;
* головні болі.
+ збільшення печінки та селезінки, здуття живота, висип на його шкірі - тифоподібний тип.
+ поява септичних осередків на різних органах - при септичній генералізованій формі.
Сальмонельоз небезпечний значним зневодненням організму та розвитком інтоксикаційного синдрому.
В рамках діагностики проводиться аналіз калу, аналіз крові, а також аналіз їжі, яку пацієнт щойно вживав (якщо це можливо).
Не займайтесь самолікуванням! Дана хвороба має здатність переходити у стадію хронічної хвороби і пацієнт є небезпечний для близьких людей, не маючи при цьому жодних симптомів!