A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Вакцинація БЦЖ - три факти про БЦЖ

Дата: 25.03.2024 13:49
Кількість переглядів: 5

Немає опису світлини.

Через війну, на жаль, гинуть люди, але - не інфекційні захворювання. Тому так важливо не забувати про захист. У випадку інфекцій це - вакцинація. Нагадаємо кілька фактів про БЦЖ 👇

🟩БЦЖ - це жива вакцина для щеплення проти туберкульозу. БЦЖ мають робити кожному новонародженому, які не мають до цього протипоказань. БЦЖ не захищає від туберкульозу на все життя. Але після вакцинації захист зберігається протягом кількох років.

📌Щеплення проти туберкульозу значно знижує ризик розвитку важкої форми хвороби у дітей.

🟩Зазвичай вакцинація проти туберкульозу проводиться в пологовому будинку на 3–5 добу життя дитини. Недоношених дітей щеплюють після досягнення дитиною маси тіла 2,5 кг. Вакцинація новонародженого у пологовому будинку, згідно з Календарем профілактичних щеплень, є безоплатною послугою. Головна умова - наявність у медичного закладу договору з НСЗУ на надання медичної допомоги при пологах.

📌Якщо дитина через певні причини не отримала БЦЖ у пологовому будинку, тоді щеплення їй зроблять в тому закладі охорони здоров’я, де батьки оберуть педіатра або сімейного лікаря.

🟩Дітям, яким не виповнилося два місяці, щеплення проти туберкульозу проводяться без попередньої проби Манту. Після двомісячного віку перед виконанням щеплення дитині слід провести пробу Манту. Щеплення проводиться при негативному результаті проби.

📌Діти, яким зробили БЦЖ, але у яких не сформувався рубчик, не підлягають повторній вакцинації. За умови - наявності достовірного підтвердження проведення такого щеплення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень