A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Користь селену

Дата: 14.02.2024 09:08
Кількість переглядів: 15

На зображенні може бути: їжа та текст «Se»

Селен є мікроелементом, який можна знайти в різних продуктах.

Ось деякі продукти, які містять селен:

1. Риба і морепродукти: Тунець, мідія, камбала, лосось, креветки та інші морські продукти є джерелом селену. Наприклад, 100 грамів тунця може містити близько 70 мкг селену.

2. М'ясо і птиця: Курятина, індичка, свинина та яловичина містять селен. Наприклад, 100 грамів курятини може містити близько 30-40 мкг селену.

3. Зернові: Пшениця, овес, рис та інші зерна також містять селен. Однак, рівень селену в зернових може залежати від ґрунту, в якому вони були вирощені.

4. Гриби: Деякі гриби, зокрема шампіньйони, можуть бути джерелом селену. Наприклад, 100 грамів шампіньйонів може містити близько 10-15 мкг селену.

5. Насіння і горіхи: Бразильські горіхи, гарбузові насіння, кедрові горіхи та лляні насіння є джерелом селену. Наприклад, 28 грамів бразильських горіхів можуть містити близько 50 мкг селену.

6. Овочі: Деякі овочі, такі як брокколі, шпинат, брюссельська капуста і картопля, можуть містити селен у невеликій кількості.

7. Яйця: Яйця є джерелом селену. Одне середнього розміру яйце може містити близько 15-20 мкг селену.

Важливо зазначити, що рівень селену в продуктах може варіюватись залежно від регіону, ґрунту та методів вирощування.

Також дуже важливим є те як працює ваш шлунок і тонкий кишківник, тому часом важливим є дообстеження цих органів, бо якщо вони працюють некоректно навіть самі дорогі і модні препарати селену не допоможуть вам налагодити його баланс!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень