Що може полегшити симптоми печії?
Чому виникає печія та як із нею боротися?
Впевнені, принаймні раз у житті Вам доводилось відчувати печіння в ділянці грудної клітки, яке може свідчити про печію. Такий симптом іноді виникає після споживання конкретної їжі чи пиття та пов’язаний із тим, що кислота зі шлунка підіймається до горла.
У свіжому матеріалі розповідаємо про цей стан більше й з’ясовуємо, звідки ця капость береться.
Що може провокувати та погіршувати печію:
— певні продукти, як-от томати, алкоголь, кава, шоколад, жирна та гостра їжа;
— надмірна вага;
— куріння;
— вагітність;
— стрес і тривога;
— деякі медикаменти, зокрема нестероїдні протизапальні засоби, наприклад ібупрофен.
Дивіться картинку з переліком дій, які допоможуть полегшити прояви та мінімізувати ризики.
Як щодо медикаментозної допомоги?
Лікар/ка можуть призначити Вам антациди — препарати, що знижують кислотність шлункового вмісту. Їх найкраще приймати разом із їжею або одразу після. Вони мають багато протипоказань, тож обов’язково проконсультуйтеся з лікарем/кою, перш ніж приймати антациди.
Також помічними можуть стати нежирне молоко, імбирний чай та вода з медом і невеликою кількістю лимонного соку. Це може дати тимчасове полегшення, проте не є лікуванням причини. Тож не відкладайте консультацію у фахівця/чині.
Бережіть себе