Міжнародний розвантажувальний день
5 січня у світі відзначають Міжнародний розвантажувальний день. Цю дату обрали не випадково. Адже в перші дні нового року всі ми часто стикаємося з проблемою переїдання. Цей день – слушний момент, аби привернути увагу до всього того, що ми споживаємо, та нагадати, що переїдати шкідливо.
Чудовим способом «перепочинку» для організму є влаштування розвантажувальних днів, під час яких система травлення привчається до меншої кількості їжі, з тканин тіла виводяться шлаки та токсини, покращуються обмінні процеси, спалюються жирові запаси тощо.
Влаштовувати «перепочинок» для організму необхідно не тільки після святкових трапез, а й періодично у повсякденному житті, але не частіше двох разів на тиждень, додержуючись деяких правил. Необхідно готуватися до нього заздалегідь – відмовитися від інтенсивних фізичних навантажень, вечерю робити легкою. Головне правило розвантажувального дня – баланс білків, жирів, вуглеводів і дефіцит калорій. Багато дієтологів дотримуються думки, що денний раціон необхідно розділити на чотири – шість прийомів їжі. У цей день можна обмежитися однією або трьома простими стравами та скоротити кількість калорій до тисячі на день. Необхідно пити багато води та утриматися від споживання продуктів, що затримують воду в організмі (сіль, спеції, соуси тощо). Їжа має приносити задоволення, тому при виборі продуктів спирайтеся на свої смакові уподобання. Дотримуйтесь помірності у раціоні та не переїдайте наступного дня після розвантажувального.
Пам’ятайте, що основою здорового способу життя є правильне харчування. Харчуйтеся збалансовано, їжте із задоволенням!