A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Міжнародний розвантажувальний день

Дата: 05.01.2024 12:20
Кількість переглядів: 5

Міжнародний розвантажувальний день

5 січня у світі відзначають Міжнародний розвантажувальний день. Цю дату обрали не випадково. Адже в перші дні нового року всі ми часто стикаємося з проблемою переїдання.  Цей день – слушний момент, аби   привернути увагу до всього того, що ми споживаємо,  та  нагадати, що переїдати  шкідливо.

Чудовим способом «перепочинку» для організму є влаштування розвантажувальних днів,  під час яких система травлення  привчається до меншої кількості їжі, з тканин тіла виводяться  шлаки та токсини, покращуються  обмінні процеси, спалюються жирові запаси  тощо.

Влаштовувати «перепочинок» для організму необхідно  не тільки після святкових трапез, а й періодично у повсякденному житті, але не частіше двох разів на тиждень,  додержуючись деяких правил. Необхідно готуватися до нього  заздалегідь – відмовитися від інтенсивних фізичних навантажень, вечерю  робити легкою. Головне правило розвантажувального дня – баланс білків, жирів, вуглеводів і дефіцит калорій. Багато дієтологів дотримуються думки, що денний раціон необхідно розділити на чотири – шість прийомів їжі.  У цей день  можна обмежитися однією або трьома простими стравами та скоротити кількість калорій до тисячі на день. Необхідно пити багато води та утриматися від споживання продуктів, що затримують воду в організмі (сіль, спеції, соуси тощо). Їжа має приносити задоволення, тому при виборі продуктів  спирайтеся на свої смакові уподобання. Дотримуйтесь помірності у  раціоні та  не переїдайте наступного  дня після розвантажувального.

Пам’ятайте, що основою здорового способу життя є правильне харчування. Харчуйтеся збалансовано, їжте із  задоволенням!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень