A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

КІВІ: користь для нашого організму

Дата: 08.12.2023 10:49
Кількість переглядів: 226

На зображенні може бути: текст «KiBi: користь для организму шкрка мистить багато антиоксидантв 6 калій виводить iз организму зайву рдину запобίгае розладу сну τα стресам корисн при серцево- судинних захворюваннях г мають властивисть виведення 3 организму надлишку солі д мають низький глкемчний ндекс»

КІВІ: користь для нашого організму.

Ківі – справжнє зимове джерело вітамінів. Цей кисло-солодкий смачний фрукт славиться багатим вмістом вітамінів С, А, В1, В2, В6, В9, В12, РР, Е, К1, D, а також бета-каротину. До складу ківі входять клітковина, калій, кальцій, магній, пектин, фосфор, марганець, залізо, цинк, антиоксиданти, амінокислоти, фруктові та органічні кислоти. Ківі – справді хороше джерело харчових волокон. Також, до його складу входять нікотинова кислота та різні цукри.

Корисні властивості ківі:

-фермент актінідін сприяє розщепленню білків, нормалізації рівня згортання крові і позитивно впливає на систему травлення;

-фрукт корисний при серцево-судинних захворюваннях;

-шкірка ківі містить багато антиоксидантів, тому фрукт має протизапальні, протиракові та антиалергенні властивості;

-калій виводить із організму зайву рідину;

-має низький глікемічний індекс, тому не порушує вуглеводні метаболічні процеси і несе певну користь для діабетиків;

-містить велику кількість вітаміну С, який допоможе підвищити імунітет та захистити організм від хвороботворних мікроорганізмів;

-має властивість виведення з організму надлишку солі, що покращує роботу нирок. Хороший профілактичний засіб при утворенні каменів і піску в нирках, знижує ризик розвитку нефриту і пієлонефриту, перешкоджає утворенню каменів у жовчному міхурі;

-містить багато заліза, яке необхідне для кровотворення і регулювання гемоглобіну у крові. Лікарі рекомендують вживати фрукт людям, які страждають на анемію або перенесли значну крововтрату;

-запобігає розладу сну та стресам;

-містить фолієву кислоту, яка необхідна у процесі планування та виношування дитини.

-велика кількість цинку зміцнює нігті і волосся, покращує здоров’я шкіри, її колір та загальний стан.

АЛЕСлід бути обережним із вживанням ківі, якщо у вас:

-алергія на цитрусові;

-гастрит, виразка шлунка або проблеми з кислотністю шлункового соку;

-часті діареї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень