A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Нещеплені діти не мають допускатися до очного навчання – Ігор Кузін

Дата: 11.09.2023 11:22
Кількість переглядів: 3

портал імунізації

Про обов’язковість профілактичних щеплень для відвідування навчальних закладів нагадав під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Стосовно допуску дітей до школи я б хотів процитувати, що відповідно до статті 15 Закону України про захист населення від інфекційних хвороб діти, які не отримали щеплення, що передбачене національним календарем, не мають права відвідувати навчальні заклади”, зазначив головний санітарний лікар. Він зауважив, що в такому випадку дитина може використати інші опції для отримання освіти, зокрема, домашнє чи дистанційне навчання, а також звернувся до батьків із закликом все ж таки якнайшвидше вакцинувати дітей, якщо ті не мають постійних чи тимчасових протипоказів до проведення щеплення, та не наражати їх на небезпеку

Нагадуємо, що детальне роз’яснення юриста стосовно обов’язковості профілактичних щеплень для відвідування навчальних закладів можна прочитати тут.

Наразі в Україні продовжується кампанія з “наздоганяючої” вакцинації дітей проти кору, в рамках якої діти, що не отримали вчасно перше чи друге щеплення вакциною КПК (проти кору, паротиту та краснухи), мають якнайшвидше надолужити пропущені щеплення. Вакцинуватися можна у свого педіатра чи сімейного лікаря, а також в пунктах вакцинації, визначених МОЗ. Також в місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб працюють мобільні бригади з вакцинації.

Джерело – Національний портал з імунізації https://vaccine.org.ua/2023/09/06/neshhepleni-dity-nedopusk/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень