A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

До чого призводе низьке споживання фруктів та овочів.

Дата: 05.09.2023 10:29
Кількість переглядів: 19

На зображенні може бути: фрукт та листова капуста

За даними World Health Organization (WHO) , 16 млн. смертей у всьому світі пов’язані з низьким споживанням фруктів та овочів.

🟢Дієта багата овочами та фруктами позитивно впливає на нормалізацію рівня цукру в крові, ваги, приводить до зниження рівнів артеріального тиску, знижає ризики серцево-судинних захворювань та інсульту, проблем з очима і травленням, розвитку деяких видів раку.

Вчені рекомендують вживати 5 порцій овочів та фруктів на добу за винятком картоплі, солодкої картоплі, та інших крохмалистих коренів.

🍐Свіжі фрукти, овочі, зелень – джерело різних вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини.

‼️Важливо пам’ятати, що сирі фрукти та овочі можуть бути забруднені хімічними речовинами, яйцями гельмінтів та шкідливими мікроорганізмами, що можуть спричинити захворювання у вас і членів вашої родини – сальмонела, кишкова паличка, лістерія, тощо

☝️За даними FDA (Food and Drug Administration; Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та ліків, США), майже 48 млн людей щорічно хворіють на різні кишкові інфекції через немиті або погано промиті овочі, фрукти, зелень і ягоди.

🙏Щоб насолоджуватися сирими фруктами та овочами, безпечно для свого здоров’я, необхідно додержуватись наступних правил!

У магазині або на ринку:

• вибирайте фрукти та овочі без подряпин і пошкоджень;

• якщо ви купуєте попередньо нарізані фрукти та овочі, вибирайте тільки ті, що зберігаються в холодильнику або на льоду;

• складаючи фрукти та овочі у кошик для покупок і в пакети з продуктами відокремлюйте їх від сирого м’яса, птиця, морепродуктів.

Вдома:

• мийте руки протягом 20 секунд теплою водою з милом до та після приготування свіжих продуктів;

• до та після приготування фруктів та овочів мийте кухонне обладнання та поверхні для приготування їжі, включаючи обробні дошки та стільниці;

• зберігайте фрукти та овочі окремо від сирих продуктів тваринного походження, таких як м’ясо, птиця та морепродукти;

• після того, як Ви порізали, почистили або приготували фрукти та овочі, можна їх зберігати в холодильнику не більше 2 годин (або 1 години, якщо вони піддавалися температурі вище 32,2°, наприклад у машині на сонці чи під час пікніка), охолодить їх до 4,4°С або нижче в чистому контейнері.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень