A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Ботулізм

Дата: 24.08.2023 13:22
Кількість переглядів: 34

На зображенні може бути: текст

Ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Захворювання реєструється повсюдно, окрім районів вічної мерзлоти. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.

▶Одним з джерел зараження ботулізмом є харчові продукти (в які потрапили спори клостридій), серед них і домашні заготовки тривалого зберігання.

❗Найнебезпечнішими з погляду ботулізму продуктами є:

🫙мариновані гриби;

🥓ковбасні вироби, виготовлені без дотримання технологій;

🐟в’ялена риба;

🥫м'ясні і рибні консерви, тушонка, паштети особливо домашнього приготування;

🍒овочева і фруктова консервація.

Детальніше на сайті:

https://new.dpss-te.gov.ua/.../profilaktyka-botulizmu...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень