A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Вакцинація мандрівників

Дата: 01.08.2023 11:16
Кількість переглядів: 6

завантаження мандрівники

Міжнародні подорожі можуть представляти значні ризики для здоров’я мандрівників. Щоб подорож була безпечною, всі мандрівники завчасно мають бути щеплені як відповідно до вимог національного календаря щеплень, так і відповідно до вимог країни, до якої планується подорож (наприклад, вакцинації проти жовтої лихоманки).

З метою уточнення інформації про наявність щеплень відповідно віку мандрівники повинні звернутися до сімейного лікаря до початку подорожі.

Подорожі в місця з високим рівнем гігієни і санітарії, медичної допомоги та якістю води не становлять серйозної загрози для здоров‘я мандрівника. Та навпаки, подорожі в регіони, де погані побутові умови, низький рівень санітарії і гігієни, відсутність медичного обслуговування і недоступність чистої питної води можуть представляти серйозний ризик для здоров‘я. Це стосується туристів, які подорожують у віддалені місця. У подібних випадках прийняття відповідних превентивних заходів є обов‘язковим для уникнення ризику інфікування та розвитку захворювання.

Кожна країна має свої власні вимоги до вакцинації осіб які прибувають до неї або від’їжджають. Всесвітня Організація Охорони Здоров’я щорічно публікує відповідні вимоги, що стосуються всіх країн.

Рекомендовані щеплення при подорожах до країн:

  • від сказу та жовтої лихоманки – Центральної і Південної Америки, Азії та Африки;
  • від японського енцефаліту– Бангладеш, М’янма, Бутан, Бруней, В’єтнам, Індія, Індонезія, Балі, Іран, Ірак, Камбоджа, Китай, Кувейт, Малайзія, Мальдіви, Непал, Пакистан, Північна Корея, Південна Корея, Філіппіни, Шрі-Ланка, Тайвань, Тайланд, Японія;
  • від менінгококової інфекції – Бангладеш, М’янма, Бутан, Індія, Монголія, Непал, Узбекистан, країни Африки;
  • від жовтої лихоманки– Гвіана, Ангола, Бенін, Кот-Д’івуар, Буркіна-Фасо, Бурунді, Габон, Гана, Демократична Республіка Конго, Камерун, Конго, Ліберія, Малі, Маврикій, о. Майот, Нігер, острови Прінсіпі, Реюньйон та Сан-Томе, Руанда, Сьєрра-Леоне, Того, Центральноафриканська Республіка. Щеплення потрібно зробити не менше, ніж за 10 днів до виїзду. Імунітет зберігається 10 років;
  • від малярії при подорожі в країни Центральної і Південної Америки, Азії та Африки.

Щеплення проти дифтерії, правця, вірусного гепатиту А, черевного тифу та вірусного гепатиту В (якщо подорож планується довше ніж на 6 місяців) рекомендовані всім туристам при подорожах у будь-які країни світу.

Як ми проведемо свій відпочинок та які будуть спогади про подорож залежать у першу чергу саме від нас самих.

Тож бережіть себе! І будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень