A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

Кабінет раннього втручання

Дата: 07.06.2023 10:20
Кількість переглядів: 111

 

Що таке послуга раннього втручання? | Річківська громада

 

Діти — це найдорожче диво, яке наповнює життя дорослих радістю й теплом. Природно, коли дитину оточують любов’ю, увагою й піклуванням, і якщо в дорослому житті ми інколи мріємо повернутися у своє дитинство — значить, воно було щасливим і безтурботним, яким і має бути для кожної дитини на планеті. Але, на жаль, чимало малечі все ще продовжують страждати від злиднів, воєн та жорстокого поводження.

Щорічно, 1 червня, людство відзначає Міжнародний день захисту дітей. Ця важлива подія закликає всіх дорослих до зусиль по забезпеченню дітям гідних умов життя, освіти й відпочинку.

Перші роки життя дитини відіграють не просто аби яку, а визначальну роль для того, яким буде все її життя. Навіть якщо в дитини немає медичного діагнозу, саме від перших років її життя, від того, якими були стосунки з мамою, татом, родиною, яким було оточення, залежить, яка буде особистість.

У випадку, коли в дитини є порушення розвитку або є загроза їх появи, час є ще більш коштовним. Саме для того, щоби не лише такі діти, але й родини загалом якомога швидше отримали фахову допомогу та підтримку, була створена за ініціативи нашого директора КНП "Валківський центр ПМСД" - Орловою М.І, визначна гілка нашого центру - Кабінет Раннього Втручання. Чимало зусиль було покладено задля здійснення цього проекту. Цей величезний труд тепер допомагає дітям нашої Валківської громади зростати здоровими та щасливими!

Допомогти дитині з особливостями розвитку, адаптуватися й поліпшити якість життя всієї сім’ї – основне завдання наших фахівців Раннього втручання.

Протягом 2022 року до Кабінету раннього втручання звернулось понад 100 сімей з дітьми, віком від народження до 4 років.

25 дітей є внутрішньо переміщеними особами з Маріуполя, Дергачів, Чугуєва, Харкова, Краматорська.

З початку 2023 року і до теперішнього часу послугу Раннього втручання отримують 51 родина.

Підготовка нашої команди проходить за підтримки Дитячого Фонду ООН( ЮНІСЕФ) разом із Львівським центром "Джерело".

Ми дуже вдячні UNICEF Ukraine за підтримку, за їх такий великий внесок в боротьбі за здоров'я дітей нашої Валківської громади.

Для вас і ваших діток в Кабінеті раннього втручання працюють такі спеціалісти:

- практичний психолог;

- логопед;

- фізичний терапевт;

- педіатр.

Раннє втручання надає свої послуги насамперед дітям перших років життя (від народження - до 4 років).

Причини загрози можуть бути різними:

- уже встановлений медичний діагноз;

- несприятливі перинатальні чинники (наприклад, недоношеність, низька маса після народження, асфіксія, штучна вентиляція легень тощо);

- неблагополучні зовнішні обставини розвитку дитини.

Допомога Раннього втручання включає в себе: зустрічі, що проводяться спеціалістами з дитиною та батьками, допомогу в організації домашнього простору та щоденного життя родини, домашнє візитування. Тобто, послуга надається вдома та в інших місцях, в яких сім’я може стикатися з проблемами та перепонами (дитячі майданчики, магазини тощо). Головна мета — підвищення можливостей дитини в її природньому середовищі.

На теперішній час, наша команда Кабінету раннього втручання проходе стажування для отримання міжнародних "Сертифікатів спеціалістів по наданню послуг раннього втручання."

Не залишайтеся з вашою бідою наодинці. Ми працюємо для того, щоб ви і ваші родини були здорові!

Більше інформації про Кабінет Раннього Втручання ви можете подивитися з цього відео:

https://youtu.be/AaTYoPNNlK0


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень