A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2021 13:39
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

З метою привернення уваги суспільства до масштабів проблеми з питань охорони праці, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню смертності на робочому місці, країни світу щорічно   28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

В Україні цей День відзначається згідно з Указом Президента України з 2006 року.

У 2021 році Всесвітній день охорони праці проходитиме  під девізом – «Передбачати, готуватися та реагувати на кризу – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

Пандемія COVID-19 переросла у світову кризу, внаслідок якої постраждали, як роботодавці, так і працівники. Пандемія вплинула майже на всі аспекти у сфері праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до загроз, які виникли внаслідок вжитих заходів щодо недопущення поширення вірусу та продемонструвала, наскільки важливо зміцнювати систему охорони праці, особливо охорону здоров’я на виробництві.

Питання здоров’я працівників охорони здоров’я та його безпеки на робочому місці, в даний час, набули особливого значення, оскільки багато хто з них працює у контакті з хворими пацієнтами, надаючи їм медичну допомогу та догляд. Виникнення захворювання у медичних працівників залежить від чутливості організму людини, наявності та ефективності засобів індивідуального захисту, частоти та терміну контакту з пацієнтами хворими на інфекційні хвороби (COVID-19, ВІЛ-інфекція, вірусні гепатити тощо), недосконалості медичного інструментарію та обладнання.

Однією з невід’ємних умов безпечної трудової діяльності є здатність людини зрозуміти та контролювати умови своєї праці, дотримуватись вимог нормативних документів з охорони праці та професійної безпеки.

Бережіть здоров’я та життя, дотримуйтесь правил з техніки безпеки!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень