A A A K K K
людям із порушенням зору

КНП "Валківський центр первинної
медико-санітарної допомоги"

ОНОВЛЕНИЙ РЕЄСТР ПРЕПАРАТІВ УРЯДОВОЇ ПРОГРАМИ “ДОСТУПНІ ЛІКИ”

Дата: 27.05.2020 11:12
Кількість переглядів: 182

15 серпня 2019 року МОЗ України затвердив новий реєстр препаратів програми "Доступні ліки" - шостий від початку дії програми.

До оновленого реєстру увійшло 254 препаратів, з них 78 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 5,22 грн, найдорожчий – 863,43 грн.

Виробники лікарських засобів гарантують, що упродовж наступних шести місяців зможуть виробити і поставити відчутно більше препаратів за програмою. Очікується, що пацієнти зможуть отримати безоплатно чи з незначною доплатою понад 46 мільйонів упаковок препаратів - на 7 мільйонів більше, аніж упродовж дії попереднього Реєстру. 

Існує міф, що у програмі “Доступні ліки” беруть лише найдешевші препарати вітчизняних виробників. Це не правда. В новому реєстрі майже половина препаратів іноземного виробництва – 108 торгових найменувань ліків. 12 із 64 повністю безопланих препаратів – іноземного виробництва.

З повним списком безоплатних препаратів можна ознайомитися тут.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, програма “Доступні ліки” поліпшила доступ українців до лікування, а також дозволила знизити ціни на препарати.

Джерело: https://moz.gov.ua/dostupni-liki


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень